industrie-tafellampen

Industriële tafellamp

De opkomst van de industriële look in moderne inrichtingen en binnenhuisarchitectuur is uiteraard ook terug te vinden op het gebied van verlichting en lampen. Industriële lampen zijn hot – ze geven je kamer een rauw, stoer uiterlijk en ze zijn perfect te combineren met allerlei inrichtingen. De industriële tafellamp komt echter het beste tot zijn recht in een minimalistische en strakke inrichting. Kan een industriële tafellamp iets betekenen voor uw inrichting en waar moet u aan denken bij de term ‘industriële tafellamp’? Hoe combineert u uw fabriekslamp? In deze tekst zult u een antwoord vinden op deze vragen.

 

Industriële tafellamp

 

Industriële tafellampen

De industriële lamp is natuurlijk maar één soort lamp, maar onder deze soort vallen allerlei types. De meest bekende soort industriële tafellamp is misschien wel de fabriekslamp. Deze lamp doet sterk denken aan de soort lampen die vroeger in fabrieken hingen, al zijn de moderne industriële lampen uiteraard gemaakt met de moderne eisen aan veiligheid en duurzaamheid in gedachten. De tafellamp is een aangepaste versie van deze fabriekslamp, geoptimaliseerd voor gebruik als leeslamp of bureaulamp.
Een ander zeer populair type industriële tafellamp is de draadlamp of kooilamp. Bij deze lamp lijkt het peertje haast opgesloten te zijn in een soort kooi van onbewerkt of gekleurd metaal. Dit metaal is gevormd in dunne ‘draden’ die om de lamp heen draaien en zo een robuuste kooivorm maken. De kooilamp is als tafellamp vaak te vinden in de vorm van een stolp, waarbij het lampje naar boven gericht staat.

 

Andere industriële lampen

Als u gaat voor een industriële tafellamp is het raadzaam de inrichting van de kamer hier op aan te passen, of in ieder geval een aantal elementen in uw inrichting te matchen bij de tafellamp. Zo komt het stoere en strakke uiterlijk van de industriële tafellamp het beste tot zijn recht. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de tafellamp te combineren met een lamp in dezelfde stijl en een vloerlamp industrieel of een andere fabriekslamp in uw kamer te plaatsen. Een vloerlamp industrieel die past bij uw industriële tafellamp geeft de gehele ruimte een extra element van praktisch en modern design.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *